Pinnbröd

Igårkväll samlade jag och ett par vänner ihop korv, bröd, marshmallows, grill m.m. i en picknickkorg och begav oss ut i skogen i det fina vädret. 
Jag passade på att slänga ihop en gammal klassiker från grunskolan. Kan ni gissa vad det kan vara?
Pinnbröd såklart! Har vi inte alla fått grilla pinnbröd under en skolutflyckt som barn?
Jag älskar det, medan hanna tycker det bara smakar mjöl, vilket kanske inte är så konstigt då det typ bara är mjöl, haha.
Pinnbröd
5dl vetemjöl
1½ tsk salt
2tsk bakpulver
2dl vatten
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Tillsätt vattnet och arbeta ihop en deg.
  • Plasta in och tag med ut till grillen.
  • Väl på utflyckten formar du degen till fingertjocka längder som du virar runt en grillpinne.
  • Snurra brödet över grillen. Det är klart när det är gyllenbrunt och går att dra av från pinnen.
Ät med smör, honung, ost eller som de är. Du kan också sätta en grillad korv i det färdiggrillade brödet ;).

Yummi!

Kommentera här:

Matbloggstoppen