Mug cake
Igår kväll hitta jag ett recept på en amerikansk trend som är en form av frukostmuffins. Mug cake var namnet och det är en muffin som du bakar i en kopp i mikron. Så var bara tvungen att testa detta denna morgon.
Mug cake
½ Banan
1dl Havregryn
1 ägg
2 msk hasselnötter
2 msk frysta hallon
1 krm kanel
1 msk kokos
- Mixa banan, havregryn och ägg.
- Grovhacka nötterna och blanda ner det i smeten tillsammans med hallonen, kanelen och kokosen.
- Häll smeten i en mugg smord med olja.
- Baka i mikron i ca. 1½ minut.
- Stjälp upp och ät med keso, yoghurt och frukt/bär.
Jag åt min med naturell yoghurt, varma hallon och skivad banan. Den var smakmässigt helt okej, påminde lite om havregrynsgröt. Detta nyfunna recept får 3 av 5 utav mig, men det var roligt att testa och det tog bara ca. 5 minuter att "tillaga". Så en dag ska jag testa att göra en sötare mug cake som passar mer till fika. Tror att det skulle falla mig mer i smaken, hehe ;).
För den som gillar gröt skulle nog detta vara en större hit!
skriven
Vilken härlig blogg du har! och goda recept:)
Kolla gärna in min blogg om du vill, http://heydear.blogg.se