Banankaka med mjölkchokladglasyr

 Ja, vad var det jag baka igår och bjuder bagarna på idag? 
Jo banankaka med mjölkchokladglasyr och här kommer receptet!
 
Banankaka
2st ägg
2dl socker
2st mogna bananer
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
½tsk bikarbonat
75g smör
½dl mjölk
 
Förr kaka tänkt utan mjölkchokladglasyr, skulle jag rekommendera att tillsätta 1tsk kanel.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Mosa/mixa bananerna och vänd ner det tillsammans med mjölet, bakpulvret och bikarbonaten (samt ev. kanel) i äggsmeten.
  • Smält smöret och blanda med mjölken. Vänd sedan snabbt ner det i smeten.
  • Smörj och bröa en valfri form och häll smeten i denna. 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175grader i cirka 50minuter. Provstick kakan för att se om den är klar. Den kan bli klar förr eller senare beroende på ugn. 
Mjölkchokladglasyr
200g smör
200g florsocker
2st ägg
250g mjölkchoklad
  • Vispa smör florsocker och ägg pösigt.
  • smält chokladen och vänd ner den i smeten.
  • Stryk ut glasyren på kakan och servera till fikat!
Dunder gott!

Kommentera här:

Matbloggstoppen