Choklad- och kokostoscakaka

Choklad- och kokostoscakaka var vad det blev. Så gått, satt riktigt fint ikväll!
Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
 
  • Vispa smöroch socker vitt och krämigt.
  • Vispa ner kakaon, sirap och en nypa salt.
  • Rör i ett ägg i taget.
  • Vänd till sist ner vetemjölet.
  • Häll smeten i en smörad ugnsform med kanter och grädda i 175grader i ca. 30-35minuter.
  • Låt kakan svalna, medan du kokar ihop toscan.
Kokostosca
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
  • Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och socker i en kastrull och låt koka samman i 5 minuter.
  • Blanda i kokosflingorna och häll toscasmeten över chokladkakan.
  • Grädda sedan i ytterligare 10minuter eller tills toscan blivit jämnt gyllenbrun. Jag ställde om ugnen så att den bara stod på övervärme dessa 10 minuter.
Kladdig chokladkaka med seg kokostosca, kan inte bli så mycket bättre!

Nu ska jag komma i sägns, i tid idag! 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen