Gratinerade grönsaker

I söndags när vi hade vår grillpremiär i det fantastiska vädret, hade vi ugnsgratinerade grönsaker till det grillade köttet och potatisgrantängen. Ett kort som alltid blir lyckat, är otroligt gott och passar till de flästa rätter!
 
Gratinerade grönsaker
2 morötter
150g färsk broccoli
150g färsk blomkål
1 gullök
salt
ost
ströbröd
5 körsbärstomater
  • Ansa skala och skölj grönsakerna. Morötterna skivas, blomkålen och broccolin skärs i "buketter" och löken grovhackas. 
  • Koka grönsakerna nästan mjuka i lättsaltat vatten. Koka morötterna lite först innan resterande grönsaker tillsätts efter ca. 5minuter.
  • När de kokat klart häller du grönsakerna i en ugnsäker form, täcker med ost, ströbröd och ganerar med körsbärstomater som du skärt i halvor.
  • Gratinera mitt i ugnen i 250grader tills den har blivit gyllene, tar ca. 10minuter 
Otroligt gott, går alltid hem!
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen