Kycklingpasta

Ikväll är det jag som står för middagen!
Har pratat sedan jag började praktiken och flyttade ner hit till syster under veckorna om den här marätten, att jag lagade den till familjen en gång i tiden och tyckte det blev asgott. 
Förra veckan frågade Jonathan när jag skulle göra denna och såhär onsdag sista praktikveckan, ska jag försöka lyckas lika bra med denna rätt. 
Ikväll ska det bli Italienskt inspirerad kycklingpasta!
Kycklingpasta
300g färsk bandpasta
250g färsk eller fryst spenat
400g kycklingfileér
2st vitlöksklyftor
50g soltorkade tomater
salt 
peppar
2½ dl matlagningsgrädde
(tomater och färsk spenat till ganering om man så vill).
  • Koka pastan i lättsaltat vatten
  • Skär kycklingen i små bitar, bryn i smör och krydda med salt och peppar.
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  • Grovstrimla de soltorkade tomaterna och spenaten. Om spenaten är fryst ska du krama ur vattnet ur den efter at den tinat. 
  • Rör i vilök, tomater, spenat och matlagningsgrädde med kycklingen i tekpannan.
  • Låt det hela "koka" ihop, häll av pastan och blanda alltsammans innan servering.
Här är det bara fantasin som sätter gränser, du kan utöka rätten med rödlök, svamp, fetaost m.m.
Inte en så komplicerad rätt, men mycket go och spenaten i en rätt såhär var för mig överraskande gott!

Kommentera här:

Matbloggstoppen