Bananasplit-våffla

Åh, gud så mätt jag är! Blir en promenad upp i skogen med systeryster strax. Här kommer som utlovat, vårt recept på frasvåfflor som vi använt i många år. 
 
Frasvåfflor (12 laggar)
150g smör
2½dl kallt vatten
2dl mjölk
1/5 tsk salt
3½ vetemjöl
2tsk bakpulver
Lite vaniljsocker
  • Smält smöret.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och lite vaniljsocker.
  • Häll sedan i vatten, mjölk och till sist det smälta smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  • Smörj sedan våffeljärnet med smör och grädda dina våfflor.
  • Servera direkt och njuuuut ;).
 
I år blev det bananasplit våfflor. Sött, men ooh så gott!
För dessa ljuvliga våfflor behöver du banan, vaniljglass, grädde, maränger, sirap och hemmagjord chokladsås. Det blir en oslagbar kombo på dessa frasiga våfflor!
 
Chokladsås
50g smör
2dl socker
2msk kakao
½dl mjölk
  • Smält smöret.
  • Vispa i socker och kakao i kastrullen med smöret.
  • Rör ner mjölken och när såsen börjar koka är den klar.
 Snabb och enkel chokladsås, som hälls varm och blir seg och go när den lägger sig på glassen. Mycket godare än alla köpta chokladsåser i världen!
Recept på marängerna kommer upp en annan dag. Nu ska vi ut och röra på fläsket ;).
1 Silke:

skriven

åååh måste testa någon gång!!!

Svar: Det tycker jag verkligen, otroligt sött o gott ;)
Viktoria Johansson

Kommentera här:

Matbloggstoppen