White chocolate chip cookies

Det här receptet hittade jag på nätet, närmare bestämt på bloggen baksugen.blogspot.se. 
Mycket lyckat recept, kakorna blev otroligt goda och en hitt på förmiddagsfikat. Tror att mamma tagit 4-5 stycken under dagen, vilket är ett bevis på att de fått ett bra betyg här hemma.
 
White chocolate chip cookies
170g smör, rumsvarmt
1 1/5 dl farinsocker
3/5 dl strösocker
1 ägg
2½ msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
3½ dl vetemjöl
¾ tsk bikarbonat
en nypa salt
300g vit choklad
  • Vispa smör, socker och farinsocker i ca. 3min så att det blir vitt och fluffigt.
  • Vispa ner ägget, samt saft och rivet skal av en citron.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i omgångar i smeten.
  • Hacka den vita chokladen och blanda in den i kakdegen.
  • Klicka ut kakdegen på en plåt. Tänk på att lämna 3-5cm mellan kakorna beroende på hur stora kakor du tänkt göra. Detta för att de flyter ut i ugnen.
  • Grädda i 190grader i ca. 10-12minuter. När de slutat glänsa och fått lite färg på sidorna är de klara.
  • Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten innan du flyttar över dem på galler för att låta dem svalna helt där. Ligger de kvar på plåten kan de efterbakas på den varma plåten och riskerar att bli torra, hårda och tråkiga.
Supergoda och lätta att göra. Går att slänga ihop på mindre än en halvtimme.
 
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen