Kanelbullar
Här kommer ett recept på helt vanliga kanelbullar, orginalreceptet är taget från en av Leila Ldholms ena böcker.
Kanelbullar
3dl mjölk
1-1½msk kademumma
50g jäst
½tsk salt
1½dl socker
150g mjukt smör
1 ägg
11-12dl vetemjöl
200g mjukt smör
1dl socker
2msk kanel
- Värm mjölken tillsammans med kardemumman till 37grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken tillsammans med socker, salt, smör och ägg.
- Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg med god glutenhinna.
- Låt degen jäsa till dubbel storlek tar ca. 45 min.
- Blanda smör socker och kanel till en krämig fyllning.
- Kavla ut degen och bred på fyllningen på hela degen om du planerat att göra snäckor och på halva om du tänkt göra knutar.
- Vid snäckor rullar du ihop degen och skär den i önskad storlek på bullarna. Vid knutar viker du ena långsidan mot den andra och skär degen i remsor som du tvinnar och snurrar ihop.
- Låt bullarna återigen jäsa till dubbel storlek, tar ca. 60 min.
- Pensla bullarna med ett lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca. 10 min.
- Om du väljer att inte ha pärlsocker på dina bullar kan du efter gräddning doppa dem i vanligt strösocker. Blir toppengott det med!

skriven
Såg gott ut!!!...så fina bullar! :)